Makaron ze szpinakiem i fetą z piekarnika

0 0
Makaron ze szpinakiem i fetą z piekarnika

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Makaron: 250g
Cebula: 1/2 sztuki
Czosnek: 2 ząbki
Pomidorki koktajlowe: 250g
Suszone pomidory: 10 sztuk
Szpinak mrożony: 400g
Wegańska feta: 200g
Gałka muszkatołowa: szczypta
Pieprz: szczypta
Sól: 1/4 łyżeczki

Idealne na szybki obiad czy kolację, gdy nie mamy zbyt wiele czasu, a chcemy zjeść coś pysznego!

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Share

Dzisiaj chciałbym podzielić się z Wami jednym z moich ulubionych przepisów – makaronem ze szpinakiem z piekarnika. To danie jest nie tylko proste do przygotowania, ale też niesamowicie smaczne i zdrowe. Idealne na szybki obiad czy kolację, gdy nie mamy zbyt wiele czasu, a chcemy zjeść coś pysznego.

Głównymi składnikami są szpinak, makaron, wegańska feta, pomidorki koktajlowe i gałka muszkatołowa. Połączenie tych smaków tworzy niesamowitą harmonię, która zachwyci Wasze kubki smakowe.

Dlaczego warto spróbować?

To danie jest doskonałym przykładem na to, że zdrowe jedzenie nie musi być nudne. Szpinak dostarcza mnóstwo witamin i minerałów, makaron daje energię, a wegańska feta dodaje wyjątkowego smaku. Poza tym, przygotowanie całego dania zajmuje tylko kilkadziesiąt minut, więc świetnie sprawdzi się, gdy nie mamy zbyt dużo czasu.

Mam nadzieję, że spróbujecie tego przepisu i zakochacie się w nim tak samo jak ja. Smacznego! Jeśli przygotujecie ten makaron, koniecznie podzielcie się zdjęciami i wrażeniami w komentarzach. Do zobaczenia przy kolejnym przepisie!

Makaron ze szpinakiem i fetą z piekarnika

Lubisz tak jak ja makarony? Zobacz koniecznie mój przepis na makaron z pieczonymi warzywami oraz wegańskie bolognese!

Jak podoba Ci się przepis?

Składniki

Ilość porcji:
Makaron: 250g
Cebula: 1/2 sztuki
Czosnek: 2 ząbki
Pomidorki koktajlowe: 250g
Suszone pomidory: 10 sztuk
Szpinak mrożony: 400g
Wegańska feta: 200g
Gałka muszkatołowa: szczypta
Pieprz: szczypta
Sól: 1/4 łyżeczki

Wykonanie

1
Gotowe

Cebule pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę, pomidorki przekrój na pół, a pomidory suszone posiekaj.

2
Gotowe

Umieść wszystkie składniki w naczyniu żaroodpornym, delikatnie je rozkładając.

3
Gotowe

Przykryj naczynie folią aluminiową lub przykrywką i piecz przez 20 minut. Po tym czasie zdejmij przykrycie u piecz jeszcze kolejne 20-30 minut.

4
Gotowe

Gotowy makaron wymieszaj i zajadają jeszcze ciepły. Smacznego!

Konrad Budzyk

abc

Wiosenny twarożek z tofu
previous
Wiosenny twarożek z tofu
Babeczki bananowe
next
Babeczki bananowe
Wiosenny twarożek z tofu
previous
Wiosenny twarożek z tofu
Babeczki bananowe
next
Babeczki bananowe
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here