Makaron z pieczonymi warzywami i pesto pietruszkowym

0 0
Makaron z pieczonymi warzywami i pesto pietruszkowym

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Szparagi: 250g
Cukinia: 1 sztuka
Papryka czerwona: 1 sztuka
Czosnek: 2 ząbki
Papryczka chili: 1/2 sztuki
Pomidorki koktajlowe: 150g
Zielone oliwki: 100g
Oliwa: 3-4 łyżki
Sól: 1 łyżeczka
Pesto pietruszkowe
Zielona pietruszka: 1 garść
Oliwa: 4-5 łyżek
Orzechy nerkowca: 20g
Czosnek: 1 ząbek
Płatki drożdżowe: 1 łyżka
Pieprz i sól: do smaku
Dodatkowo
Dowolny makaron: 250g

Pieczone warzywa, domowe pesto i dobrej jakości makaron... To musi Ci zasmakować!

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Pesto pietruszkowe

  • Dodatkowo

Share

Makaron, makaron… Czy jest ktoś, kto go nie lubi? Ja mógłbym go jeść na okrągło! Tym razem przygotowałem dla siebie, jak i dla Was, bardzo prosty przepis na makaron z pieczonymi warzywami. Nie masz zdolności kulinarnych, a chcesz przygotować REWELACYJNE danie? Spróbuj dzisiejszej propozycji!

Makaron z pieczonymi warzywami

Warzywa, które wybrałem do tego przepisu, to szparagi, ponieważ od niedawna pojawiły się w sklepach, cukinia, papryka czerwona oraz papryczka chili, czosnek, pomidorki koktajlowe i oliwki. Te warzywa skropione oliwą i następnie zapieczone, tworzą cudowną kompozycję smaków. Wymieszane z domowym pesto i dobrej jakości makaronem, to gwarancja udanego obiadu.

Lubisz makarony tak samo jak ja? Zobacz koniecznie mój przepis na wegańskie bolognese oraz makaron z soczewicą. Obie pozycje są wyjątkowe, pełne smaku i z pewnością Cię zachwycą.

Makaron z pieczonymi warzywami

Jak podoba Ci się przepis?




Składniki

Ilość porcji:
Szparagi: 250g
Cukinia: 1 sztuka
Papryka czerwona: 1 sztuka
Czosnek: 2 ząbki
Papryczka chili: 1/2 sztuki
Pomidorki koktajlowe: 150g
Zielone oliwki: 100g
Oliwa: 3-4 łyżki
Sól: 1 łyżeczka
Pesto pietruszkowe
Zielona pietruszka: 1 garść
Oliwa: 4-5 łyżek
Orzechy nerkowca: 20g
Czosnek: 1 ząbek
Płatki drożdżowe: 1 łyżka
Pieprz i sól: do smaku
Dodatkowo
Dowolny makaron: 250g

Wykonanie

1
Gotowe

Szparagi, cukinię i paprykę pokrój w kostkę. Czosnek i papryczkę chili pokrój w plasterki. Umieść warzywa w naczyniu do pieczenia, dodaj pomidorki koktajlowe, oliwki, polej oliwą, posyp solą, wymieszaj i piecz w 200 stopniach przez około 20 minut.

2
Gotowe

W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

3
Gotowe

Składniki na pesto umieść w małym malakserze i zblenduj na gładko. Możesz również użyć zwykłego blendera lub kupić gotowe pesto bazyliowe.

4
Gotowe

Upieczone warzywa, pesto oraz makaron umieść w jednym garnku i wymieszaj.

Konrad Budzyk

abc

Wegańskie gofry z fasoli
previous
Wegańskie gofry z fasoli
Pina colada bezalkoholowa
next
Pina colada bezalkoholowa
Wegańskie gofry z fasoli
previous
Wegańskie gofry z fasoli
Pina colada bezalkoholowa
next
Pina colada bezalkoholowa
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x