Zupa chrzanowa

0 0
Zupa chrzanowa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Ziemniaki: 2 sztuki
Tofu wędzone: 1 kostka
Eleplant: 2 łyżki
Papryka wędzona: 1/2 łyżeczki
Majeranek: 1/2 łyżeczki
Sól: 1/4 łyżeczki
Pieprz: szczypta
Por: 2 nieduże
Cebula: 1 sztuka
Eleplant: 2 łyżki
Ziemniaki: 2 sztuki
Korzeń pietruszki: 1 sztuka
Korzeń selera: 1/4 sztuki
Czosnek: 4 ząbki
Bulion warzywny: 1,5 litra
Tarty chrzan: 180g
Mleczko kokosowe: 200 ml
Majeranek: 1 łyżeczka
Pieprz i sól: do smaku
Zielona pietruszka: do podania

Aromatyczna, kremowa i z charakterem... taka właśnie jest zupa chrzanowa!

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Share

Prawdziwie świąteczna zupa, która świetnie smakuje nie tylko od święta! Lubie chrzan? Ja bardzo… Hummus z chrzanem, pasztet posmarowany chrzanem na pajdzie świeżego chleba lub dzisiejsza zupa chrzanowa… w Każdej postaci zajadam się nim bardzo chętnie!

Zupa chrzanowa

Do przygotowania zupy chrzanowej potrzebujesz jedynie kilku łatwo dostępnych składników. Jednym z nich jest Eleplant, czyli wegańska alternatywa dla masła, która nadaje maślanego, delikatnego smaku i kremowej tekstury. Poza tym wszystkie składniki dostaniesz w każdym markecie! Chrzan użyty do przepisu, to wegański tarty chrzan ze słoika. Sprawdź koniecznie skład zanim kupisz!

Zupa chrzanowa

Jak podoba Ci się przepis?

Składniki

Ilość porcji:
Ziemniaki: 2 sztuki
Tofu wędzone: 1 kostka
Eleplant: 2 łyżki
Papryka wędzona: 1/2 łyżeczki
Majeranek: 1/2 łyżeczki
Sól: 1/4 łyżeczki
Pieprz: szczypta
Por: 2 nieduże
Cebula: 1 sztuka
Eleplant: 2 łyżki
Ziemniaki: 2 sztuki
Korzeń pietruszki: 1 sztuka
Korzeń selera: 1/4 sztuki
Czosnek: 4 ząbki
Bulion warzywny: 1,5 litra
Tarty chrzan: 180g
Mleczko kokosowe: 200 ml
Majeranek: 1 łyżeczka
Pieprz i sól: do smaku
Zielona pietruszka: do podania

Wykonanie

1
Gotowe

Tofu pokrój w kostkę, ziemniaki obierz i również pokrój w kostkę. Umieść je w misce.

2
Gotowe

Do miski wlej roztopionego Eleplanta, dodaj przyprawy i wymieszaj. Przełóż na blaszkę. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni i piecz przez około 30 minut.

3
Gotowe

Pora pokrój w piórka, cebulę w kostkę. Do dużego garnka dodaj 3 łyżki eleplanta, wrzuć pokrojonego pora oraz cebulę i smaż 5 minut.

4
Gotowe

Ziemniaki obierz, pietruszkę i selera obierz, pokrój w kostkę, a następnie dodaj do garnka. Smaż 5 minut.

5
Gotowe

Dodaj czosnek, wlej bulion i gotuj do momentu, gdy warzywa zmiękną.

6
Gotowe

Do ugotowanej zupy dodaj chrzan i wymieszaj. Zawartość garnka umieść w kielichu blendera, wlej mleczko kokosowe i przyprawy. Zblenduj na gładko. Dopraw do smaku.

7
Gotowe

Gotową zupę podawaj z upieczonym tofu i ziemniakami oraz posiekaną zieloną pietruszką.

Konrad Budzyk

abc

Wegański kebab z tofu
previous
Wegański kebab z tofu
Wegańska zupa meksykańska
next
Wegańska zupa meksykańska
Wegański kebab z tofu
previous
Wegański kebab z tofu
Wegańska zupa meksykańska
next
Wegańska zupa meksykańska
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here