Wegański kebab z tofu

0 0
Wegański kebab z tofu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Tofu naturalne: 2 kostki
Przyprawa gyros: 5 łyżeczek
Papryka wędzona: 1 łyżeczka
Olej rzepakowy: 4 łyżki
Syrop klonowy: 2 łyżki
Sos sojowy: 1 łyżka
Sól: szczypta
Wegański majonez: 5 łyżek
Sos słodko-pikantny: 2 łyżki
Pita: 4 sztuki
Czerwona kapusta: kawałek
Pomidorki koktajlowe: kilkanaście
Ogórek: 1/2 sztuki
Papryczki jalapeno: kilka

Lubisz fastfoody, ale chcesz jeść zdrowo i wegańsko? Spróbuj zrobić wegański kebab z tofu!

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Share

Mas już dość objadania się niezdrowymi fastfoodami, ale lubisz ich smak i formę podania? Spróbuj zrobić sobie mojego ulubionego wegańskiego kebaba z tofu! Jego przygotowanie jest banalnie proste, a smak i aromat… Prawdziwa REWELACJA!

Wegański kebab z tofu

Głównym i najważniejszym składnikiem tego dania, jest oczywiście substytut mięsa wykonany z tofu. Dobre doprawienie tofu gwarantuje, że smak będzie niezapomniany i zachwycający. Dzięki pieczeniu nabiera delikatnej chrupkości i charakteru… Oj aż się rozmarzyłem i chyba muszę znowu zawitać w kuchni, po jeszcze jedną pitę…

Nie mniej ważne są oczywiście świeże warzywa i sos. U mnie była to klasyczna mieszanka czerwonej kapusty, ogórka, pomidora i papryczek jalapeno, ale Ty możesz zużyć dowolnych, innych warzyw. Jeśli chodzi o sos, to sytuacja jest taka sama… Ja polecam pomieszanie wegańskiego majo z sosem słodko-pikantnym, ale równie dobrze możesz użyć innego ulubionego sosu lub mieszanki sosów.

Wegański kebab z tofu

Lubisz takie domowe fastfoody? Sprawdź koniecznie mój przepis na boczniaki panierowane, które są alternatywą dla nuggetsów! Podane z dobrymi sosami, zawsze znikają ze stołu jako pierwsze podczas imprez. Sprawdź również pozostałe wegańskie przepisy, których z dnia na dzień ciągle przybywa.

Jak podoba Ci się przepis?

Składniki

Ilość porcji:
Tofu naturalne: 2 kostki
Przyprawa gyros: 5 łyżeczek
Papryka wędzona: 1 łyżeczka
Olej rzepakowy: 4 łyżki
Syrop klonowy: 2 łyżki
Sos sojowy: 1 łyżka
Sól: szczypta
Wegański majonez: 5 łyżek
Sos słodko-pikantny: 2 łyżki
Pita: 4 sztuki
Czerwona kapusta: kawałek
Pomidorki koktajlowe: kilkanaście
Ogórek: 1/2 sztuki
Papryczki jalapeno: kilka

Wykonanie

1
Gotowe

Tofu pokrój na bardzo cienkie plasterki, mogą być lekko postrzępione.

2
Gotowe

Tofu umieść w misce, dodaj przyprawy, wlej olej, syrop klonowy i sos sojowy, a następnie dokładnie, ale delikatnie wymieszaj.

3
Gotowe

Piekarnik rozgrzej to 200 stopnie. Na.blaszke wyłożona papierem do pieczenia rozprowadza tofu. Włóż blaszkę do piekarnika i piecz około 20 minut.

4
Gotowe

Wegański majonez i sos slodko-pikantny wymieszaj ze sobą.

5
Gotowe

Pite przygotuj zgodnie z informacją na opakowaniu.

6
Gotowe

Pite od środka wysmaruje częścią sosu, dodaj posiekaną kapustę, pokrojone warzywa i upieczony gyros z tofu. Polej delikatnie sosem i podawaj jeszcze ciepłe.

Konrad Budzyk

abc

Zupa krem ze szparagów i cukinii
previous
Zupa krem ze szparagów i cukinii
Zupa chrzanowa
next
Zupa chrzanowa
Zupa krem ze szparagów i cukinii
previous
Zupa krem ze szparagów i cukinii
Zupa chrzanowa
next
Zupa chrzanowa
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x