CUDOWNE Kotlety sojowe z cukinią

0 0
CUDOWNE Kotlety sojowe z cukinią

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Kotlety sojowe: 100g
Bulion warzywny: 1 litr
Skrobia ziemniaczana: 4 łyżki
Olej rzepakowy: 4 łyżki
Olej rzepakowy: 1 łyżka
Cebula: 1 sztuka
Cukinia: 1 sztuka
Sos
Sos sojowy: 3 łyżki
Syrop klonowy: 3 łyżki
Sok z limonki: 1 łyżka
Czosnek: 2 ząbki
Imbir: 2cm
Papryka wędzona: 1/2 łyżeczki
Tymianek: 1/2 łyżeczki
Woda: 100 ml

Sprawdź jak przygotować PRZEPYSZNE kotlety sojowe!

  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

  • Sos

Share

Zastanawiasz się co ukręcić na obiad? Brakuje Ci pomysłu? Dzisiaj przychodzę z bardzo prostym, ale jednocześnie pysznym sposobem na kotlety sojowe z cukinią. Ugotowane w prostym sosie, którego przygotowanie zajmie Ci maksymalnie kilka minut! Do jego przygotowania potrzebujesz jedynie składników, dostępnych w każdym markecie!

CUDOWNE Kotlety sojowe z cukinią

Z czym podawać te cudeńka? Ja polecam klasycznie ryż jaśminowy, posiekaną zieloną pietruszkę, posiekaną papryczkę chili oraz sezam. Jest to połączenie bardzo uniwersalne i mi najbardziej przypada do gustu. Jadałem też tak przygotowane kotlety sojowe z cukinią w towarzystwie pieczonych oraz gotowanych ziemniaków… Na pewno nie będzie to dla Was zaskoczeniem… Również smakowało wyśmienicie!

CUDOWNE Kotlety sojowe z cukinią

Jak podoba Ci się przepis?




Składniki

Ilość porcji:
Kotlety sojowe: 100g
Bulion warzywny: 1 litr
Skrobia ziemniaczana: 4 łyżki
Olej rzepakowy: 4 łyżki
Olej rzepakowy: 1 łyżka
Cebula: 1 sztuka
Cukinia: 1 sztuka
Sos
Sos sojowy: 3 łyżki
Syrop klonowy: 3 łyżki
Sok z limonki: 1 łyżka
Czosnek: 2 ząbki
Imbir: 2cm
Papryka wędzona: 1/2 łyżeczki
Tymianek: 1/2 łyżeczki
Woda: 100 ml

Wykonanie

1
Gotowe

Kotlety sojowe umieść w misce, zalej wrzącym bulionem i odstaw na około 20-30 minut. Po tym czasie odcedź je i odciśnij z nadmiaru płynu. Każdego kotleta pokrój na 3 części i umieść w misce lub pojemniczku.

2
Gotowe

Kotlety posyp skrobią ziemniaczaną i bardzo dokładnie wymieszaj wstrząsając zamkniętym opakowaniem.

3
Gotowe

Na woku lub na dużej patelni rozgrzej 4 łyżki oleju i smaż obtoczone kotleciki sojowe z obu stron na złoty kolor. Jeśli nie zmieszczą Ci się wszystkie na raz, to zrób to partiami. Po usmażeniu odstaw je na bok.

4
Gotowe

Na tej samej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i smaż pokrojoną w kostkę cebulę przez 2-3 minuty.

5
Gotowe

Następnie dodaj cukinię pokrojoną w półksiężyce i smaż jeszcze 5 minut.

6
Gotowe

W międzyczasie do kubeczka lub miseczki wlej sos sojowy, syrop klonowy, sok z limonki, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany imbir, przyprawy oraz wodę. Wymieszaj.

7
Gotowe

Do warzyw dodaj usmażone kotlety sojowe, wlej ukręcony sos i wymieszaj. Gotuj na średnim ogniu przez około 4-5 minut, aż sos zgęstnieje, a kotlety pokryją się cudowną żelową warstwą.

8
Gotowe

Gotowe danie podawaj z ryżem jaśminowym, zieloną pietruszką, papryczkami chili i sezamem.

Konrad Budzyk

abc

Wegańskie bolognese z granulatem sojowym
previous
Wegańskie bolognese z granulatem sojowym
Wegański sernik z tofu
next
Wegański sernik z tofu
Wegańskie bolognese z granulatem sojowym
previous
Wegańskie bolognese z granulatem sojowym
Wegański sernik z tofu
next
Wegański sernik z tofu
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x